Mathilde Vlotman

Als holistisch therapeut, coach en trainer behandel ik op 3 niveaus, fysieke, mentaal en emotioneel. Deze 3 elementen zijn voor mij zeer nauw met elkaar verbonden. Een mentale klacht zoals een burn-out kan een fysieke uitwerking hebben, denk hierbij aan schouderklachten, stijfheid, onbegrepen lichamelijke klachten of adem problemen. Daarnaast kan een fysieke klacht ook zijn oorzaak hebben in het mentaal en emotioneel vlak. Cliënten komen in de praktijk met zowel fysieke als mentale klachten, denk hierbij aan burn-out, verslavingen en psychische aandoeningen. Maar ook klachten die zijn ontstaan door littekens, blessures of andere trauma’s.

Middels een combinatie van zachte behandeltechnieken worden zowel lichamelijke klachten als oude patronen doorbroken en wordt het zelfhelend vermogen van het lichaam aangesproken. Hiermee laten lichaam en geest spanning los en kun je weer pijnvrij en ontspannen bewegen.

Als holistisch therapeut, coach en trainer heb ik meerdere HBO-opleidingen gevolgd tot holistisch fasciarelease therapeut, Eclectisch Energetisch Natuurgeneeskundig therapeut en medische en psychische basiskennis. Mijn specialisatie hierbinnen is litteken en lymfe behandeling.

Daarnaast heb ik meerdere bijscholingen en opleidingen gevolgd zoals viscerale fascia, psychosomatisch trainer Acces Bars facilitator, Yogadocent en looptrainer. Als Fascia release docent ben ik tevens verbonden aan het Esoterra Massage Instituut.

Aangesloten bij beroepsverenigingen: CAT en BATC

Kwalificaties:

  • Fascia Release therapeut
  • Triggerpoint therapeut
  • Litteken & Lymfe therapeut
  • Eclectisch Energetisch Natuurgeneeskundig Therapeut
  • Docent Fascia Release bij Esoterra massage opleidingen
  • Medisch fitness instructeur
  • Yoga docent (power-yoga, pralaya yoga, yin yoga en zwangerschapsyoga)
  • Access Bars Facilitator
  • Energetic Manual Therapist

AGB zorgverlener code: 90105359

Achtergrond:

Ik hou van het werken met mensen. Vooral het mensen begeleiden in het (weer) verbinden van lichaam en geest.

Ik ben al van jongs af aan geboeid door het menselijk lichaam en haar (on)mogelijkheden, met name vanuit mijn liefde voor het hardlopen en de atletiek.

Met mijn kinderen, mijn hond en ook met mijn vrienden ben ik graag en vaak buiten te vinden. Het bos, of het strand zijn plekken waar wij genieten van het samenzijn in de natuur. Ik ben graag op het strand, liefst hardlopend of in het water, de kracht van de zee vind ik indrukwekkend en de ruimte op een leeg strand geeft mij veel rust.

In 2005 heb ik, naar aanleiding van een rugblessure, voor het eerst kennis gemaakt de met zelfhelende alternatieven op de reguliere geneeskunde. Hiermee heb ik een operatie kunnen voorkomen. Door mijn lichaam als het ware los te laten en tegelijk sterker te maken, herstelde de balans in mijn lichaam en kon ik mij weer volledig met sport en werk bezighouden. Ik bleek zelfs weer in staat een marathon lopen.

Dit heeft ertoe geleid dat ik besloot mijn bedrijf Yoga4running op te zetten. Functionele kracht- en flexibiliteitstraining, gecombineerd met ademhalingstechnieken om je lichaam tijdens en na het hardlopen weer in balans te brengen en te houden.

Hier is het echter niet bij gebleven. Door zelf in aanraking te zijn geweest met blessures en chronische pijnen die door de reguliere geneeskunde als onverklaarbaar werden bestempeld, heb ik aan den lijve de kracht ondervonden van alternatieven in behandelen van pijn en blessure.

Triggerpoint Therapie was al een vorm die ik bestudeerde Fasciale release toen bij. Mijn eigen situatie stimuleerde me om me nog meer te verdiepen in de Fasciale Release Therapie. Een logische stap gezien het feit dat ik als yoga4running docent al veel werkte met fascia in yoga en met de triggerpoint therapie ook al andere mensen van hun klachten af had geholpen.

Verdere verdieping leerde mij ook Access Consciousness, de kracht van vraagstelling en de kracht van het positief denken. In combinatie met Fascia Release leerde ik niet alleen mijn lichaam los te maken maar ook mijn emotionele barrières op te ruimen en mijn patronen te veranderen. Pas toen ik dat laatste echt onderging merkte ik dat ik ook de lichamelijke ongemakken los kon laten.

Met een HBO-opleiding heb ik mij vervolgens weten te certificeren tot Eclectisch Energetisch Natuurgeneeskundig Therapeut. Dit is een behandelwijze waarin de Oosterse geneeskunde, de traditionele Chinese geneeskunde, de Westerse reguliere geneeskunde en de natuurgeneeskunde met elkaar verbonden worden.

Mijn kennis en kunde heb ik vergroot met onder meer de volgende opleidingen:

– Medisch fitness trainer
– Opleiding tot Fascia Release therapeut
– Opleiding tot Triggerpoint therapeut
– Opleiding tot Litteken en lymfe therapeut
– Viscerale (orgaan) fascia therapeut
– Eclectisch Energetisch Natuurgeneeskundig Therapeut
– Acces Bars facilitator
– Acces consciousness foundation en body proces classes.
– Opleiding 200 uur Pralaya Yoga docent
– Opleiding Power Yoga docent
– Opleiding Zwangerschaps Yoga docent
– Opleiding Kinder Yoga docent
– Opleiding trainer Bewust hardlopen
– Opleiding International Management & Consultancy

Hiernaast heb ik ook de opleiding tot Psychosomatisch trainer voltooid en uiteraard diverse bijscholingen zoals masterclass tinitus etc. Jaarlijks volg ik meerdere workshops, opleidingen en bijscholingen ter verdieping en inspiratie.

Voor een totaaloverzicht van mijn kennis en opleidingen verwijs ik je graag naar mijn CV.

Naast Fascia Release therapeut ben ik dus tevens oprichter en eigenaar van Yoga4running, een combinatie van yoga en hardlopen, omdat ik weet dat hardlopers net zoveel baat kunnen hebben bij deze combinatie zoals ik die ervaar. Voor zowel Yoga4running als Fasciaflow werk ik nauw samen met (sport)fysiotherapeuten en manueel therapeuten om zo optimale kennis te implementeren.

Ik hoop je een keer te mogen ontmoeten zodat ik je met mijn toewijding en enthousiasme kan laten landen in een gezond en sterk lichaam met een ontspannen geest.