Mathilde Vlotman

Mensen noemen mij een verbinder, spontaan, enthousiast en een lichaamsfluisteraar. Ik hou van het werken met mensen, het maken van verbinding tussen mensen en het maken van verbindingen tussen lichaam en geest.

Al vanaf dat ik me kan herinneren, vind ik het fijn om anderen te helpen, met name op het gebied van lichaam en geest. Ik ben dan ook van jongs af aan al met het lichaam bezig. Met name vanuit mijn liefde voor het hardlopen en de atletiek. Ik hou van het (buiten) bezig zijn met mijn kindjes en genieten van het leven met lieve vrienden om me heen. Ik ben graag op het strand, liefst hardlopend of in het water, de kracht van de zee vind ik indrukwekkend en de ruimte op een leeg strand geeft zo veel rust.

Op vroege leeftijd leerde ik al, vanwege de ziekte van mijn moeder, wat de invloed is van de kracht van de geest op het lichaam. De kracht van het positief denken heeft haar namelijk tot een medisch wonder gemaakt waardoor ze jaren langer nog bij ons is gebleven dan de artsen voorschreven.

In 2005 heb ik, naar aanleiding van een rugblessure, voor het eerst kennis gemaakt met zelfhelende alternatieven zodat ik een operatie kon
voorkomen. Door mijn lichaam los te laten maken en sterker herstelde de balans in mijn lichaam zich en kon ik me weer volledig met sport en werk bezig houden en zelfs een marathon lopen. Dit heeft mij een paar jaar geleden ook op het idee gebracht om mijn bedrijf Yoga4running op te zetten. Functionele kracht- en flexibiliteitstraining, gecombineerd met ademhalingstechnieken om je lichaam tijdens en na het hardlopen weer in balans te brengen en te houden.

Dat spanning een grote rol speelt bij disbalans en dat emoties zich vastzetten in het lichaam heb ik helaas een aantal jaar geleden zelf ondervonden. Er ontstond een, in eerste instantie ogenschijnlijk, onverklaarbare disbalans in mijn lichaam met chronische zenuwpijn aan de linkerzijde van mijn lichaam. Van fysiotherapeut tot gespecialiseerde sportarts en sportneuroloog, niemand kon een verklaring geven voor mijn enorme pijn. Een pijn die zo intens was dat het zelfs leidde tot bijnier uitputting. De enige mogelijke oplossing die de reguliere geneeskunde had, leek een zware zenuwverdoving. Maar ik had heel sterk het gevoel dat ik dat niet wilde want dat er ook een andere oplossing moest zijn. Ik was toen al bezig met Triggerpoint Therapie en een in mindere maten ook met  Fasciale release. Mijn eigen situatie stimuleerde me om me nog meer te verdiepen in de Fasciale Release Therapie. Een logische stap gezien het feit dat ik als yoga4running docent al veel werkte met fascia in yoga en met de triggerpoint therapie ook al andere mensen van hun klachten af hielp.

In mijn zoektocht naar oplossingen kwam Access Consciousness, de kracht van vraagstelling en de kracht van het positief denken, op mijn pad. Gezien mijn ervaringen tijdens de ziekte van mijn moeder raakte mij dit gelijk. Na een eerste behandeling merkte ik zoveel verandering in mijn gedachten en kreeg ik meer inzicht in mijn patronen. In combinatie met Fascia Release leerde ik niet alleen mijn lichaam los te maken maar ook mijn emotionele barrières op te ruimen en mijn patronen te veranderen. Pas toen ik dat laatste echt onderging merkte ik dat ik ook de lichamelijke ongemakken los kon laten. Om mij nog verder te scholen volg ik ook de HBO opleiding tot Eclectisch Energetisch Natuurgeneeskundig Therapeut waarin diverse geneeskundige stromingen (De Oosterse geneeskunde, de traditionele Chinese geneeskunde en de Westerse reguliere geneeskunde en de natuurgeneeskunde) met elkaar verbonden worden.

Mijn fascinatie voor Fascie (bindweefsel) en met name als het grootste emotionele orgaan in het lichaam is daarmee alleen maar gegroeid. De manier waarop het lichaam werkt en hoe de samenwerking van alle fasciale lagen in het lichaam voor het lichaam zorgt is zo prachtig. In deze hoedanigheid ben ik ook docent Fascia Release (triggerpoints en littekens) bij Esoterra massage opleidingen

Om mijn kennis te verdiepen heb ik meerdere opleidingen gevolgd zoals medisch fitness trainer, opleiding tot Fascia Release therapeut
en Triggerpoint therapeut, Litteken therapeut, Viscerale (orgaan) fascia therapeut, Eclectisch Energetisch Natuurgeneeskundig Therapeut, Acces Bars facilitator, Acces consciousness foundation en body proces classes. Ook heb ik de opleiding tot Psychosomatisch trainer voltooid en uiteraard diverse yoga en looptrainers opleidingen. Voor een totaal overzicht van mijn kennis en opleidingen verwijs ik je graag naar mijn CV. Jaarlijks volg ik meerdere workshops, opleidingen en bijscholingen ter verdieping en inspiratie.

Naast Fascia Release therapeut ben ik tevens oprichter en eigenaar van Yoga4running, een combinatie van yoga en hardlopen, omdat ik de overtuiging heb dat alle hardlopers net zoveel baat kunnen hebben bij deze combinatie zoals ik die ervaar. Voor zowel Yoga4running als
Fasciaflow werk ik nauw samen met (sport)fysiotherapeuten en manueel therapeuten om zo optimale kennis te implementeren.

Ik hoop je een keer te mogen ontmoeten zodat ik je met mijn toewijding en enthousiasme kan laten landen in een gezond en sterk lichaam met een ontspannen geest.

Aangesloten bij beroepsverenigingen: CAT en NIBIG

Kwalificaties:

  • Fascia Release therapeut
  • Triggerpoint therapeut
  • Litteken therapeut
  • Eclectisch Energetisch Natuurgeneeskundig Therapeut (io)
  • Docent Fascia Release bij Esoterra massage opleidingen
  • Medisch fitness instructeur
  • Access Bars Facilitator
  • Energetic Manual Therapist

AGB zorgverlener code: 90105359