Energetisch (lichaams)werk

Access Conciousness

Energetisch (lichaams)werk is de verzamelnaam voor een groot aantal behandelingen en lichaamsprocessen die je helpen om ballast af te werpen en de balans te herstellen. Elke behandeling heeft een andere uitwerking. 

Alle processen zijn erop gericht het bewustzijn te vergroten, blokkades op te ruimen en rust en ruimte te creëren in lichaam en geest. Een van de technieken is EMT (Energetische Manuele Therapie) waarbij de Myofasciale Release Techniek gecombineerd wordt met energetisch lichaamswerk om diepe blokkades in het lichaam op te heffen.

Daarnaast is Access Bars de meest populaire en bekende behandeling. Deze behandeling wordt over de hele wereld toegepast en laat hele bijzondere resultaten zien. Access bars worden ook toegepast op kinderen. Kinderen kunnen rust gaan ervaren doordat het hoofd de kans krijgt om overbodige gedachtes en spanningen los te laten.  

“Ik heb al meerdere Bars behandelingen van Mathilde mogen ontvangen. Ik voel me naderhand lichter, alsof er letterlijk een last van me is afgevallen.
Het geeft mij energie en vrijheid in mijn hoofd en het heeft mij de moed gegeven om een aantal issues werkelijk aan te gaan pakken.
Zoveel veranderd in positieve zin en er is nog zoveel meer mogelijk als ik het mezelf toe sta, niet ontzeg. Er gebeuren zoveel mooie dingen, ontmoetingen, gesprekken

-Karin-

“Een bars behandeling ruimte de kronkels op in mijn hersenen op en maakt dat ik beter weet wat ik wil, en hoe ik me ergens bij voel. Ik heb ook meer rust en geduld”

-Linde-

Access Bars Behandeling

Eén van die tools en technieken binnen Access Consciousness is Access Bars. Access Bars is een energetisch lichaamsproces voor iedereen die meer rust, ruimte en ontspanning in lichaam en geest wil ervaren. Zeker in de drukke maatschappij van tegenwoordig is het fijn als er weer meer balans is tussen inspanning en ontspanning.

Access Bars zijn 32 drukpunten die energiebanen vormen door en om het hoofd. Hierin liggen al je ideeën, gedachten, overtuigingen en emoties opgeslagen. Ieder drukpunt staat voor een specifieke context in je leven. Zo heb je drukpunten die staan voor het lichaam, geld, controle, communicatie, vreugde, verdriet, dankbaarheid, daadkracht, heling, veroudering, creativiteit etc.

Door deze punten (bars), in verschillende combinaties, zachtjes aan te raken ontlaadt alle informatie die daar ligt opgeslagen. Hierdoor ontstaat er meer rust in je hoofd, komt er ruimte en ontspanning in je lijf en creëer je nieuwe mogelijkheden in je leven. Je haalt als het ware oude blokkades weg om ruimte te maken voor nieuwe mogelijkheden.

Je maakt als het ware je boekenkast leeg, ontdoet je van boeken die geen dienst meer doen of die je liever niet meer leest. Dit zorgt voor ruimte om meer helpende overtuigingen en emoties te installeren. Zo kun je het leven gaan leven dat je altijd al graag hebt willen leven, met meer gemak, vreugde en overvloed.

Wat gebeurt er tijdens een Bars sessie?

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat cellen ovaal worden als ze beïnvloed worden door gedachten, gevoelens en emoties. Wat kan zorgen voor ongemak of ziekte.

Door het nalopen van de Bars kunnen cellen weer hun oorspronkelijke natuurlijke bolvorming aannemen.

Tevens is wetenschappelijk aangetoond dat een Access Bars Sessie invloed heeft op het elektrisch functioneren van de hersenen. Tijdens een Bars sessie bewegen de hersengolven naar Theta, de staat van diepe ontspanning vlak voor de slaapfase (Delta). Hierdoor krijg je toegang tot en kun je verandering aanbrengen in vastgezette gedragspatronen, overtuigingen, emoties en meningen die je huidige leven bepalen.

In het ergste geval zul je je voelen alsof je zojuist een geweldige massage hebt gehad. In het beste geval kan je hele leven met totaal gemak veranderen in iets groters.

 

 

Basr

De Bars® behandeling kan goed helpen bij.

 • Stress
 • Angst- en paniekaanvallen
 • Depressie
 • Burn-out
 • Onzekerheid
 • Slapeloosheid
 • Concentratiegebrek
 • Examenstress
 • ADD/ADHD klachten
 • Zwangerschapsklachten
 • Epilepsie
 • Hersenbloeding
 • etc….

 

Access Bars & Kinderen

In een druk koppie van een kind gaat zoveel om, wat als je kind weer rust kan ervaren en meer zelfvertrouwen krijgt?

Kinderen hebben heel veel baat bij een Access Bars Behandeling. Veel kinderen zijn druk in hun hoofd door de hoge eisen die de maatschappij en school aan ze stelt. Wat als we onze kinderen op een simpele en veilige manier kunnen helpen om meer rust in hoofd en lijf te ervaren?

Je kind kan door een Access Bars behandeling rust gaan ervaren doordat het hoofd de kans krijgt om overbodige gedachtes en spanningen los te laten. 

Kinderen die een Access Bars behandeling hebben ondergaan, merken dat ze minder last hebben van: stress, piekeren, depressie, pijn, slecht slapen, faalangst, hooggevoeligheid, lichamelijke klachten, vermoeidheid, migraine etc. De kinderen slapen beter, luisteren beter en hebben meer zelfvertrouwen.

Het is een behandeling waar je heerlijk ontspannen raakt. Dat kun je tijdens of na de behandeling merken. Kinderen ervaren na afloop van een bars sessie meer ruimte in hun hoofd, alsof er is schoongemaakt!.

Tijdens de behandeling ligt het kind aangekleed op een massage tafel of stoel, terwijl de punten op het hoofd zachtjes aangeraakt worden. Het kind ligt heerlijk ontspannen, heeft het daar moeite mee en wil het liever praten dan is dat ook helemaal goed. Voor de behandeling maakt het niets uit. 

Bij kinderen tot 12 jaar duurt het 30 tot 45 minuten. Bij kinderen vanaf 12 jaar duurt een sessie ongeveer 60 minuten.

Voor meer informatie over de inhoud van Access Bars zie Access Bars behandeling

 

 

 

De Bars® behandeling kan goed helpen bij.

 • Onrust
 • Spanning
 • Vermoeidheid
 • Onzekerheid
 • Slapeloosheid
 • Concentratie problemen
 • Angst- en paniekaanvallen
 • Hypersensitiviteit
 • Examenstress
 • Betere leesprestaties
 • ADD/ADHD klachten
 • Beter bij jezelf blijven
 • Epilepsie
 • Lichamelijke (pijn) klachten
 • Immuunsysteem versterkend
 • etc….
   

Energetic Facelift

Een jonge en frisse uitstraling

Wil jij er jong uit blijven zien en een vitale, gezonde uitstraling hebben? Voel je er niets voor om je gezicht kunstmatig strak te laten trekken? Heb je geen zin in botox en fillers? Dan is de Energetic Facelift iets voor jou!

Energetic Facelift is een diep ontspannend en verzorgend lichaamsproces. Meer dan 28 verschillende energieën worden aangezet tijdens de behandeling.

Daardoor werkt het niet alleen door in het gezicht, maar krijgt het hele lichaam een lift, waarbij ook alle organen en weefsels worden meegepakt.

Deze behandeling zorgt ervoor dat je je beter gaat voelen van binnen en van buiten. Het revitaliseert je cellen, ontdoet het lichaam van de effecten van veroudering en vermindert het oordeel naar je lichaam. Het reinigt, verzacht, verstevigt en verjongt.

En dat is te zien! Wie wil er nou niet een stralende huid, uitgeruste blik en vermindering van rimpels en wallen? En daar komt geen apparatuur aan te pas! Enkel een zachte aanraking van het gezicht, de hals en het bovenlichaam.

Na afloop voel je je heerlijk ontspannen, je hebt een heleboel ballast losgelaten en je ziet er blozend en stralend uit.

Gun jezelf dan zo’n heerlijke behandeling. Voor een blijvend effect is het aan te raden de behandeling in het begin een aantal malen te herhalen.

De Energetic Facelift® behandeling kan goed helpen bij.

 • Een gezonde, vitale uitstraling
 • Een blozende, stralende huid
 • Minder rimpels en wallen
 • Beter in je vel zitten
 • Jonger geschat worden

Access Body Processen

Access Consciousness is de verzamelnaam voor een groot aantal behandelingen en lichaamsprocessen die je helpen om ballast af te werpen en de balans te herstellen.
Elke behandeling heeft een andere uitwerking. De behandeling waar ik het meest mee werk is de EMT Energetische Manuele Therapie. In combinatie met de Myofasciale Release Behandeling helpt deze diepliggende blokkades in het lichaam op te heffen wat pijn verminderd en de bewegingsvrijheid vergroot. 

Verder is er onder meer een lichaamsproces dat het immuunsysteem versterkt (MTVSS), een lichaamsproces dat afrekent met trauma en stress (TSS).  Alle processen zijn erop gericht het bewustzijn te vergroten, blokkades op te ruimen en rust en ruimte te creëren in lichaam en geest. Er zijn zeer veel lichaamsprocessen die we kunnen toepassen; hieronder drie die ik extra toelicht MTVSS, TSS en BMM:

MTVSS

Versterk je immuunsysteem

Ben je vaak moe en lusteloos? Heb je geen zin om dingen te doen? Kun je de hele dag wel slapen en lig je ’s nachts wakker in bed? Heb je last van (pijn)klachten die maar niet over lijken te gaan? Dat kan een teken zijn dat je immuunsysteem niet optimaal werkt. Je kunt dit herstellen door je immuunsysteem een boost te geven. Dit doe je met MTVSS van Access Consciousness.

Ons lichaam is een ingenieus instrument dat het vermogen heeft zichzelf te regenereren. Deze bijzondere eigenschap wordt ook wel het zelfherstellende vermogen genoemd. Door allerlei omstandigheden (trauma, stress, overbelasting, slechte eetgewoonten, te weinig slaap) kan het immuunsysteem verzwakt raken, waardoor de machine haperingen gaat vertonen. Het is alsof je zelf een spaak tussen het wiel steekt en dan verbaasd bent dat je op je gezicht valt.

Het goede nieuws is dat er iets aan te doen is. Je kunt het zelfhelende vermogen in ere herstellen. Door een aantal gebieden op het lichaam aan te raken, die corresponderen met onder meer het endocriene systeem en het hormonale systeem, zet je de energie weer ‘aan’ en gaat alles weer stromen.

Als gevolg daarvan kunnen pijnklachten afnemen en soms zelfs helemaal verdwijnen, de energie neemt toe en je gaat als vanzelf beter voor je lichaam zorgen. Een man stopte met roken na een behandeling met MTVSS. Een vrouw meldt dat zij na de behandeling bewuster ging eten, omdat zij beter aanvoelde wat haar lichaam nodig had. Daardoor viel zij af zonder een dieet te volgen.

MTVSS zorgt ervoor dat je beter gaat luisteren naar de signalen van je lichaam. Je lichaam krijgt een stem en je voelt dat je die niet meer kunt en wilt negeren. Wanneer jij goed zorgt voor je lichaam, zorgt je lichaam goed voor jou. Dat klinkt logisch, toch?

Je kunt MTVSS inzetten voor de behandeling van allerlei fysieke klachten, maar bijvoorbeeld ook voor allergieën, gewrichtspijnen, spijsverteringsklachten en omgevingsgevoeligheid.

 

TSS

Reken af met trauma en stress

Heb jij iets schokkends meegemaakt? Iets dat jouw leven op zijn kop heeft gezet, waardoor er een ‘ervoor’ en ‘erna’ is ontstaan? Dit kan een burn-out zijn, een scheiding, een verontrustende diagnose of een ongeluk. De herinnering daaraan draag je mee in je lichaam en is opgeslagen in het celgeheugen. Daardoor vertrek je steeds vanaf dit punt en is het lastig om een andere weg in te slaan.

Ben jij eraan toe om de bladzijde om te slaan en een nieuwe start te maken? Wil je alles loslaten wat jou belemmert om die donkere periode achter je te laten? Lijkt het je heerlijk om onbelast en onbelemmerd verder te gaan op jouw levenspad? Dan is Trifold Sequencing System (TSS) iets voor jou!

Dit lichaamsproces van Access Consciousness rekent af met trauma en shock. Het wordt vaak ingezet bij een emotioneel trauma, maar kan ook goed werken bij fysieke klachten, vooral als de oorzaak daarvan ligt in traumatische gebeurtenissen, waarvan je nog precies weet wanneer ze gebeurd zijn. Je zit gevangen in een oud verhaal en je lichaam reageert daarop door klachten te manifesteren die horen bij dat verhaal.

TSS zorgt ervoor dat je uit die vicieuze cirkel van pijn, angst en beperking kunt stappen, waardoor je letterlijk met een schone lei kunt beginnen. De traumatische gebeurtenis kan niet worden uitgewist, maar wel de gevolgen ervan voor jouw lichaam en geest.

 

BMM

Ontdek je Unieke zelf

Heb jij vaak het gevoel dat je anders bent? Voel je je niet op je gemak bij andere mensen? Heb je het gevoel dat je je best moet doen om erbij te horen? Dan is deze behandeling iets voor jou!
Ons lichaam heeft het natuurlijke vermogen om zich aan te passen aan zijn omgeving. Wanneer je deel uitmaakt van een groep, of dat nou gezin, familie, school of werkomgeving is, krijg je te maken met de regels en gebruiken van deze groep. Dan kun je ervoor kiezen om je aan te passen, of je ertegen verzetten. Maar ook wanneer je je ertegen afzet, ben je er actief mee bezig.

Veel mensen – vooral vrouwen – hebben de neiging zich te verplaatsen in iemand anders. Wanneer je iemand wilt begrijpen vanuit een intellectueel of energetisch oogpunt, ga je op de golflengte zitten van de ander. Op dat moment ga je weg bij jezelf. Je bent jezelf niet meer. Jouw lichaam zal de gelijkenissen opslaan in zijn geheugen.

BMM (biomimetic mimicry) heeft te maken met de veranderingen die optreden in ons lichaam wanneer we iemand gaan nabootsen. Het treedt op als je iemands gedrag probeert te kopiëren, of de ander probeert te begrijpen door in zijn of haar schoenen te gaan staan.
Tijdens de behandeling maak je de de effecten van de nabootsing ongedaan en kun je weer functioneren als jezelf.

Wil je meer weten over de verschillende body processen neem dan contact op. 

De MTVSS® behandeling kan goed helpen bij.

 • Betere weerstand
 • Meer energie
 • Minder pijn
 • Meer plezier
 • Diepe ontspanning
 • Beter contact met je lichaam?

De TSS® behandeling kan goed helpen bij.

 • Minder pijn
 • Meer bewegingsruimte
 • Minder angst
 • Onbelemmerd doen wat je wilt?