Zolang je lichaam gezond is, functioneer je geestelijk ook goed. Andersom is zeker niet minder waar.
Een goede emotionele balans is van groot belang voor een goede lichamelijke gezondheid.

Iemand die emotioneel niet goed functioneert, loopt een groter risico fysieke klachten te krijgen. Talloze onderzoeken hebben aangetoond dat stress een negatieve invloed heeft op het immuunsysteem. En zo zijn er ook veel gevallen bekend waarbij de kracht van positief denken hebben geresulteerd tot wonderbaarlijk snel herstellen van een ernstige ziekte.

Lasten van je schouders wegnemen
Als iemand veel emotionele last op zijn schouders draagt, zal deze persoon ook letterlijk last van zijn/haar schouders krijgen. Daarnaast  ontstaat spanning in de nek om het hoofd hoog te houden. Hetzelfde geldt voor iemand die emotioneel gebukt gaat onder zware last. Deze persoon zal een gebogen houding aannemen met als gevolg last van rug, schouders en nek. We kunnen de fysieke ongemakken aanpakken maar pas al de emotionele last erkend is en behandeld zal de oorzaak van de klacht opgelost zijn. Hiermee kan de klacht voorgoed verdwijnen.

Symptoom bestrijding vs aan pakken van de oorzaak
De reguliere geneeskunde houdt zich over het algemeen bezig met de behandeling van symptomen. Met medicijnen zoals pijnstillers, ontstekingsremmers en antidepressiva, worden klachten (tijdelijk) weggenomen, maar daarmee blijft de oorzaak vaak onbehandeld.
Fysiotherapeuten nemen met massages en oefeningen klachten weliswaar weg, maar als de oorzaak niet wordt aangepakt, kunnen die klachten net zo hard weer terugkomen. Soms op een heel andere plaats.

Dit is waarom ik bij Fasciaflow op holistische manier kijk, oftewel het lichaam en geest als eenheid benader. Ik spoor zowel de fysieke als emotionele blokkades op in het lichaam en probeer deze weer in beweging te krijgen. Hierbij is het ook goed om rekening te houden met de fasciale ketens binnen het lichaam. Een stoornis in een van deze ketens heeft ook gevolg op alle andere plekken in het lichaam. Oftewel, lasten op de schouders en schouderpijn kan ook de oorzaak zijn van pijn in de onderrug of pijn in de knie. Ook chronisch pijn syndroom kan hiervan het gevolg zijn.

Door middel van behandelingen op het lichaam en emoties zetten we het zelf helend vermogen van het lichaam aan. Emotionele beperkingen zijn net als fysieke beperkingen waarneembaar in het lichaam als wijzigingen op energetisch niveau. Deze laatste manifesteren zich in het lichaam als veranderingen op energetisch niveau met een eigen trilling zoals alleen een trilling heeft.

Behandeling
Door aan de fysieke beperkingen te werken door middel van het behandelen van de fascia (bindweefsel) maak ik ruimte in het lichaam en kom ik ook bij de specifieke emotionele energie die er aan te grond slag ligt. Die emotie kan ik niet vastpakken maar door middel van verschillende (natuurgeneeskundige) technieken in combinatie met het in beweging zetten van het bindweefsel komt deze in verandering. Vaak krijgen mensen dan het bewustzijn over (de oorsprong van) een blokkade. Het bewustzijn en het daarmee aan de slag gaan, neemt de oorzaak weg waarna ook de fysieke pijn (grotendeels) weggenomen kan worden.